Продължава издирването на двамата рибари, изчезнали в езерото "Мандра". Това каза за "Фокус" Цветелина Рандева, говорител на ОДМВР-Бургас. 

"За съжаление, вятърът е изключително силен, има и обилен дъжд, което затруднява издирвателните дейности, но нито служителите на полицията, нито колегите от Пожарната служба, водолазите, доброволците или специалистите от ИАРА се отказват. На терен има две лодки, с които водолазите се подготвят да влязат. Издирването ще се извършва основно в района на мястото, където са намерени мрежите на двамата, за разлика от вчера, когато се търсеше основно в района на откритата лодка. Тя е била отдалечена на около 1.5 км от мястото, където двамата са влезли", поясни говорителят на ОДМВР-Бургас.

Ще се ползва и общинският дрон за облитане на пространството около езерото. 

"Каквото може да се направи, ще бъде предприето от страна на служителите и на доброволците. Всички се надяваме на положителен резултат, както и да се подобрят метеорологичните условия, за да може повече хора да работят на терен", добави Цветлина Рандева. 

"Фокус" припомня: 44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас влезли в езерото с надуваема рибарска лодка около 23.00 ч. в неделя и оттогава следите им се загубват. Издирвателните дейности започнаха от рано сутринта в понеделник, когато е получено съобщението за това, че са изчезнали. Във вторник екипите успяха да открият лодката и мрежите, които са използвали, но до момента следа от двамата няма.