Издирван мъж е задържан при специализирана операция в малките населени места, обслужвани от РУ-Сливен. На 29 септември служители на сектор "Криминална полиция“ и участъци "Петолъчка“ и "Запад“ са извършили множество проверки на лица, превозни средства, търговски обекти, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, заложни къщи и частни домове в селата Крушаре, Сотиря и Тополчане. Операцията е с цел  противодействие на конвенционалната престъпност, пресичане и предотвратяване на престъпления против избирателните права на гражданите и установяване на  нарушения на Закона за движение по пътищата. На вход и изход от селата са извършвани проверки на превозни средства и водачи за регистрация, застраховка "Гражданска отговорност“, правоспособност и употреба на алкохол и/или наркотични вещества. Констатирани са 11 нарушения на ЗДвП, съставени са 4 акта и 7 глоби с фиш.

В хода на операция е задържан 40-годишен мъж от град Шивачево, издирван за кражба от вилен имот в град Сливен. Той е отведен в РУ-Сливен и задържан с полицейска мярка за 24 часа, като работата по досъдебното производство продължава.

По време на операцията са съставили 9 протокола за предупреждение по ЗМВР на лица, за отговорността им по чл.167-169 от НК, във връзка с нарушения на избирателното законодателство.