Аналог на Висящите градини на Семирамида ще бъде издигнат във Варна. Това е сграда, като симбиоза на природата в средата чрез принципите на биофилния дизайн. Биофилията е вродената привързаност на човека към естествения свят. Този тип дизайн се фокусира върху аспектите от естествения свят, свързани с човешкото здраве и производителност, с оцеляването.

Биофилният дизайн е концепция, използвана в строителната индустрия за увеличаване на свързаността на обитателите с естествената среда чрез използване на директна природа , непряка природа и пространство и условия на място. Използвана както в сграда, така и в градски мащаб, се твърди, че тази идея има ползи за здравето, околната среда и икономиката за обитателите на сградата и градската среда, с малко недостатъци. Въпреки че името му е измислено в новата история, индикатори за биофилен дизайн са наблюдавани в архитектурата още от Висящите градини на Семирамида във Вавилон .

Началото на биофилния дизайн датира около началото на 80-те години на ХХ век. Базира се на факта, че човекът е еволюирал и се е развивал, адаптирайки се към естествения свят, че е биологично свързан с природните процеси и характеристики и постоянната връзка с природата е определяща за благополучието му. Противопоставя се на доминиращото през последния век постъпателно откъсване на човешката среда от природата, на жилищните сгради, училищата, болниците и производствените и обществени места без естествено осветление, без растения, без естествена циркулация на въздуха, изградени и обзаведени преобладаващо с изкуствени материали.

Сградата ще се намира зад Община Варна.

Иначе Висящите градини на Семирамида са били едно от седемте чудеса на древния свят, изброени от елинската култура. Те бяха описани като забележителен инженерен подвиг с издигаща се поредица от многостепенни градини , съдържащи голямо разнообразие от дървета, храсти и лози, наподобяващи голяма зелена планина, изградена от кални тухли. Твърди се, че е построен в древния град Вавилон. Името на Висящите градини произлиза от гръцката дума κρεμαστός  (надвиснал), която има по-широко значение от съвременната английска дума "висящ“ и се отнася до дървета, засадени на повдигната конструкция като тераса.

Висящите градини са единственото от Седемте чудеса, чието местоположение не е окончателно установено.