На 5-и и 6-и май на Празника на Златоградското чеверме, при благоприятни метеорологични условия, ще се предлага издигане с балон от стадиона в гр. Златоград. Това съобщиха от Общината. Дали инициативата ще може да се осъществи, ще стане ясно 3-4 дни преди упоменатите дати, когато ще е приблизително по-точна прогнозата за времето, от която зависи и провеждането на мероприятието. Три дни преди 5-и май, организаторите ще уведомят желаещите, дали времето ще позволи тази атракция да се състои. Балонът се издига на височина около 25-40 м. Привързаните издигания са възможни само при безветрие или много слаб вятър. Обикновено такива условия има рано сутрин, в първите три часа след изгрева, както и надвечер, в часовете около залеза. Възможно е издиганията да продължат и по тъмно, когато балонът е особено атрактивен, осветяван от горелката.

Издиганията с балон ще започнат от 6:45 сутринта и ще продължат до около 9:30. Както и при затихване на ветровете надвечер, между 19:00 и 23:00 часа . За записване и подробности, относно инициативата, може да се обадите на телефони: 0896918383 и 0896390895.

Не се препоръчва за жени в напреднала бременност. Децата трябва да са високи минимум 130 см, за да могат да виждат над ръба на коша.