Избраният за депутат от област Смолян Кристиан Карабельов от "Величие“ се отказа. Това сочи решение на Централна избирателна комисия, публикувано тази вечер, предаде репортер на "Фокус“.

В него се посочва, че е постъпило е заявление с от Кристиан Малинов Карабельов – регистриран кандидат за народен представител от кандидатската листа на партия "Величие“ в Двадесет и втори изборен район – Смолянски, с което иска да не бъде обявен за избран за народен представител от кандидатската листа на партия "Величие“.

С Решение № 3476-НС от 13.06.2024 г. Кристиан Малинов Карабельов е обявен в списък А на кандидатската листа на партия "Величие“ в Двадесет и втори изборен район – Смолянски. Подаденото заявление следва да се счита като заявление от Кристиан Малинов Карабельов да бъде заличен от обявения списък А и да не бъде обявен за избран за народен представител.

Въз основа на подаденото заявление от Кристиан Малинов Карабельов, с решение на ЦИК то е заличен от списък А на листата на "Величие“.

Следващата в листата е Лариса Борисова Савова. Тя е и втора по преференции от партийната листа. Дали тя ще стане депутат в Петдесетото Народно събрание предстои да разберем.