Избраха победителите в Областния конкурс за лого и слоган, имащи за цел да популяризират здравословният начин на живот. От Регионалната здравна инспекция в старата столица припомнят за "Фокус“, че идеята на състезанието беше да допринесе за повишаване ефективността на информационните кампании, организирани в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести (2021 - 2025 г.) на регионално ниво.

В конкурса се съревноваваха 45 проекта, изработени от 37 ученици от пет училища в Търновска област - СУ "Емилиян Станев", ПГ по моден дизайн, ПХГ "Св. св. Кирил и Методий", ПГСАГ "Ангел Попов" във Велико Търново и ПДТГ "Димитър Хадживасилев"- Свищов.

Представените проекти са разпределени в три групи: лого, слоган и цялостен проект, включващ лого и слоган. В първата победител е Дилиана Перфанов от ПХГ "Св. св. Кирил и Методи“; във втората /за слоган/ няма излъчени печеливши, заради неспазване на критериите за оценка; за цялостен news pic 2
© РЗИ-Велико Търново
проект на първо място бе класирана Християна Бориславова от СУ "Емилиян Станев“.

Журито, което оценяваше творбите, бе съставено от специалисти от РЗИ – Велико Търново и Георги Радев, управител на агенция за дигитален маркетинг и председател на фондация "Ген. Протогеров“.

Регионална здравна инспекция – Велико Търново благодари за проявеното творчество и креативност на всички, които активно подкрепиха идеята на конкурса и изпратиха своите проекти в конкурса за лого и слоган.