Изборът на кмет на район "Красно село" е отново в програмата на днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС). Дневният ред е публикуван на сайта на СОС.

След като на няколко заседания общинските съветници спориха и не постигнаха консенсус по предложенията за избор на кмет на района, днес те ще направят пореден опит.

Днес съветниците предстои да разгледат и правила за реализиране на Подпрограма за развитие на детско – юношеския спорт за 2023 г. и обявяване на сесия за набиране на проектни предложения през тази година. Подпрограмата възлиза на 900 хил. лв., а максималната стойност за финансиране на един проект е до 40 хил. лв.

СОС предстои да разгледа още промени в Наредбата за обществения ред на територията на Столична община, с които се създават ясни правила срещу драскането по фасади, обекти и елементи на градското обзавеждане на територията на Столичната община. Предлагат се както нови правила и санкции, така и регулярни обходи, проверки на терен, включително и съставяне на актове за установяване на административно нарушение от служители на Столичния инспекторат. Паралелно с това се въвеждат мерки за насърчаване на графити изкуството, чрез определяне на пространства и изграждане на стени за свободно изобразяване на графити на територията на София.

СОС се очаква да обсъди още предоставяне за безвъзмездно ползване на спортен терен – открит обект за спортни дейности в кв. "Требич". Предвижда се цялостно модернизиране на стадиона с площ от 47 дка в публично-частно партньорство между "ЦСКА 1948" ЕАД и Столичната община. Инвестициите от страна на Футболен клуб "ЦСКА 1948" ЕАД ще са в размер на 2 600 000 лв. Срокът за безвъзмездно предоставяне на спортния обект в полза на ФК "ЦСКА 1948" ЕАД е 10 години, като същият не може да бъде използван за други дейности или преотдаван на трети лица. Проектът включва изграждане на 3 спортни игрища за футбол.