Изборният ден в област Видин започна в спокойна обстановка, съобщиха от ОДМВР.  Денят на вота в региона започна спокойно, а преди началото му няма регистрирани нарушения на обществения ред.

Всички СИК се охраняват от служители на МВР. Охраната ще продължи до обявяване края на изборния ден, транспортирането и предаването на изборните книжа и материали от СИК в РИК.

Оперативният щаб в ОДМВР-Видин работи в постоянна комуникация с институциите, ангажирани с изборния процес. В ход е прилагането на планираните мерки за охрана на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойното протичане на изборите.

Припомняме, че сигнали за нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес, могат да се подават на тел. 112, на денонощната линия 02/9011298 и имейл izbori2022@mvr.bg, както и на място в областната дирекция и районните управления във Видин, Белоградчик и Кула.

Служителите на сектор "Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Видин, РУ-Белоградчик и РУ-Кула ще съдействат на българските граждани без валидни документи за самоличност, желаещи да упражнят правото си на глас. Днес, гишетата в паспортните служби ще работят до 19.30 часа.