В спокойна обстановка започна изборният ден в област Силистра. До този момент в ОДМВР-Силистра няма регистрирани нарушения на обществения ред и прояви, застрашаващи нормалното провеждане на изборите.

Оперативен щаб, ръководен от областния директор старши комисар Мартин Недялков, следи за нормалното протичане на вота и координира работата по противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите и гарантирането на обществения ред.

В охраната на изборите са ангажирани близо 230 служители на ОДМВР-Силистра, РД "Пожарна безопасност и защита на населението" и РД "Гранична полиция".

В изборния ден полицейските служители ще бъдат разположени извън изборните помещения, като в тях няма да се допускат въоръжени лица или носещи опасни предмети. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника за заснемане на начина на гласуване. При необходимост служителите на реда оказват съдействие след съответното решение на избирателната комисия.

Паспортните гишета в сектор "Български документи за самоличност" при ОДМВР-Силистра, в РУ-Дулово и в РУ-Тутракан ще работят и днес от 08:30 часа до 19:30 часа, за да могат гражданите, които по различни причини не притежават валидни лични документи, също да упражнят правото си на глас. Те ще издават удостоверения за гласуване след лично подадено заявление в звената на сектора.