Изборният ден в област Кюстендил е започнал в нормална обстановка, съобщи за "Фокус“ Венцеслав Механджийски,  председател на Районната избирателна комисия в Кюстендил. Всички избирателни секции са отворили навреме. Около 10 членове на комисии не са се явили, но това не е попречило да стартира изборният ден. На тяхно място са поставени други членове от списъка с резерви.

"Нямаме официални данни за неработещи машини или други проблеми. Всичко в този час е спокойна“, допълни Венцеслав Механджийски. Няма закрити секции. До момента няма постъпили жалби и сигнали.

През вчерашния ден е имало два сигнала, подадени от страна на участници в изборите. Единият касае приета машина за гласуване само от председател на секционна избирателна комисия и неяснота къде се намира тя. Проверката е установила, че сигналът е неоснователен.

Вторият сигнал е бил за агитация в кюстендилско село. Извършената проверка, както и дадените обяснения са показали, че сигналът е неоснователен и не се касае за посоченото нарушение.

Венцеслав ИЛЧЕВ