Малко след полунощ обстановката в зала Арена София е спокойна. Първите членове на СИК в столицата пристигнаха малко след 21:30 ч. Заради изборите 2 в 1 за 50-о Народно събрание и Европейски парламент обработката става по-бавно, вероятно и поради по-прецизното нанясяне на резултатите от вота.

36 приемно-предавателни комисии обработват данните с попълнените изборни книжа на 663 СИК, но въпреки това се очаква последните да бъдат готови в понеделник привечер.

"И на тези избори Столична община е осигурила необходимото за почивка, комфортни условия. Предоставени са ни пликове с храна и напитки, климатиците в залата работят. Поне към момента проблеми няма", увериха пред "Фокус" членове на секционните избирателни комисии. 

"Може би повече от половината от предадените протоколи са с грешки, въпреки обученията. Има голямо забавяне и в предаването на книжата, но надеждите са, че това се дължи на по-прецизното нанасяне на резултатите", каза пред медиите председателят на ОИК-София Полина Витанова.

След края на изборния ден в столицата протоколите и изборните книжа се предават на 2 места. В "Арена София" - за 23-и и 25-и МИР, а за 24-и многомандатен избирателен район - в "Асикс Арена".