Консултации за определяне състава на Районната избирателна комисия във Великотърновска област свика областният управител Ивайло Здравков, предаде кореспондент на "Фокус“. От Областна администрация в старата столица уточняват, че срещата започва в 10:00 часа днес и ще е в Гербовата зала на сградата. В нея ще участват парламентарно представените партии и коалиции в 49-то Народно събрание, а именно - коалиция "ГЕРБ-СДС“, коалиция "Продължаваме промяната-Демократична България, партия "Възраждане“, партия "Движение за права и свободи“, коалиция "БСП за България“, партия "Има такъв народ“.

Комисията ще организира провеждането на избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители за Четвърти изборен район – Великотърновски.

"В консултациите може да участват и други партии и коалиции. Тези партии и коалиции имат право да правят предложения за членове на РИК само в условията на чл. 61, ал. 7 от Изборния кодекс.Участниците в консултациите, имащи право да правят предложения за членове на РИК, представят документите по чл. 60, ал. 3 и ал. 4 от Изборния кодекс“, уточняват още от Областна администрация.