Не съм бил или физически нападал Стефан Спасов, както клеветниците от "Спаси София" лъжат. Това заяви във Facebook пост активистът Иво Дошев, който миналата седмица бе обвинен, че е нападнал общинския съветник Стефан Спасов.

Ето какво гласи пълният текст на поста му:

Видеото, в което се вижда как се прибирам след разговора ни (на мен и съседите ми) с общинския съветник от “Спаси София" Стефан Спасов (не изглежда да е бит, нали)… И не изглежда да е със счупени очила, докато е бил бит, също…


Лъжата на “Спаси София": "Общински съветник е физически нападнат посред бял ден от Иво Дошев, докато бил на място да проверява ремонтните дейности".

Истината: Разговаряхме с него, обсъдихме проекта и обхвата на работа и си тръгнахме. Не е бил бит, докато проверява работниците, както твърдят.

Истината: След като го попитах за електробусите и защо липсват като стратегия за София, предвид че са най-евтиния и най-екологичен транспорт, Стефан Спасов рязко агресира и тръгна подире ми, за да се заяжда с мен, очевидно търсейки конфликт с мен. Аз от моя страна бързах, защото имах работа за през деня и се опитвах да се прибера за да си я започвам и не му обръщах внимание. А това много го издразни и той ме снимаше с камерата на телефона си докато вървях и се заяждаше с мен.

Това, че не му обръщах внимание не му хареса и той продължаваше да върви след мен, продължавайки да търси конфликт. Когато стигнах до входната врата, той застана пред мен и не ми даваше да си вляза, започна да ме бута и да ми дърпа и тегли ръката, докато си отключвам, но дори и тогава не съм го бил, просто му свалих очилата с два пръста и го пратих да си ги взима. Аз си отключих и си влязох. Това е, което стана - и съседи и работници са описали точно това в показанията си - и само Стефан Спасов е писал, че е бил бит.

В тази връзка пак повтарям: Не съм го бил или физически нападал, както клеветниците от "Спаси София" лъжат.

Предстои ми да опиша и всичките им лъжи, в които сме ги хванали дотук (това е само една от тях, която да създали само за да отклонят вниманието от истинския проблем - третата снимка в поста ми с покана да се присъедините към протеста ни утре, Понеделник, 22.04.2024).

А и проблемът с електробусите, които странно защо липсват в транспортната стратегия на София (досещаме се за някои икономически стимули, които е възможно да са предложени, за да не се развива електротранспорта под форма на електробуси, нали), завърши поста си Иво Дошев.