Градският лидер на ГЕРБ и два пъти кмет на Пловдив Иван Тотев коментира пред Агенция "Фокус" провалената днес сесия в Общинския съвет. Припомняме, че поради липса на кворум и въпреки половинчасовото отлагане, заседанието пропадна и до разглеждане и гласуване на точката за Пловдивския панаир не се стигна.

Сесията се свиква за днес по искане на 20 общински съветници от ДБ, "Съюз за Пловдив", "Кауза Пловдив", ВМРО и ЗС "Александър Стамболийски" и един независим.

По думите на Иван Тотев организаторите на извънредната сесия са провалили заседанието, тъй като не са осигурили необходимия кворум от 26 съветници. Той обясни, че за извънредна сесия са се подписали въпросните 20 съветници, а се явили 15. 

"Какви са тези събирания по Коледа и Нова година?", попита риторично Тотев.  Всъщност трябва да се знае, че който иска извънредна сесия, е необходимо да осигури кворума. Никой не попита нас - от ГЕРБ искаме ли заседание по празниците, или не искаме", обясни още Тотев.

Той упрекна "Демократична България", че са си докарали от София шефовете и сега сме свидетели на пиар. Това е активно мероприятие на една политическа сила. Да дойдат лидерите на коалицията в Пловдив за един ден, все едно правят Росенец-2. Накацали са в Пловдив като мухи на...?", посочи Тотев.