Горещо препоръчвам на Областната управа да не обжалва решението на Административния съд София-град безусловно да бъдат прекратени действията по демонтаж на Паметника на Съветската армия. Това заяви Иван Таков, председател на БСП - София и на групата на социалистите в СОС, след като днес излезе решението на АССГ.

"Нямах никакви съмнения, че институциите ще спрат незаконните варварски действия от страна на Областната управа", коментира той. "Решението на АССГ доказва, че това, което направиха Вяра Тодева, нейният заместник Георги Чичков и кметът на район "Средец" Трайчо Трайков, е самоуправство и унищожаване на държавна собственост на стойност 22 милиона лева".

Иван Таков вече поиска оставките на тримата. "Това, което направиха те, е абсурдно за всяка една правова държава. Представители на държавата да потъпкват законите на страната. Това е недопустимо!", заяви той.

Председателят на БСП - София припомни, че през миналата седмица той лично е подал сигнали и питания чрез писма до Прокуратурата и до всички държавни институции, имащи отношение и носещи отговорност за случващото се с монумента в Княжеската градина.

"Сезирах РДНСК и се надявам да бъде направена проверка. Очаквам резултатите от нея, които съвсем ясно ще покажат на базата на какви документи от Областната управа са разпоредили да започне рязането на българската памет", коментира Иван Таков.