Нито има драма, нито интрига, според мен, с проектолистите на БСП-София. Преди два дни градската конференция се събра и подреди, както разбира се е записано и в устава, листите за 23, 24 и 25 МИР.

Това каза в обзорното предаване "Това е България“ на "Фокус“ председателят на софийската организация на БСП Иван Таков. "Изключително качествени хора има в листите, подредени са по един добър начин, като на първите три места излязоха трима от районните председател, което показва, че Градската организация подкрепя и седи зад районните си председатели. Няма никаква драма с водачите. Те се подреждат от Националния съвет на партията, както и гражданските квоти и коалиционните партньори. Разбира се аз винаги съм настоявал и съм казвал мнение, че въпреки че са от прерогативите на Националния съвет, хубаво е водачите да бъдат поне консултирани с местните организации, които са по места областни, в София градската партийна организация. Но пак казвам – градската конференция не е подреждала водачите. Ние сме подредили листите по устава“.

Доколкото знам е имало номинации за Проданов, Нинова и Свиленски, но най-вероятно те са се оттеглили, направили са писмени отводи, обясни Таков. "Объркването този път идва, защото обикновено Националният съвет подрежда водачите, гражданските квоти, коалиционните партньори, преди да минат областните, а в случая в София Градската конференция, може би оттам донякъде е дошло това заблуждение. Тъй като ние след Градската конференция сме пуснали прессъобщение с подредените листи, което е в правомощията на Градската конференция. Оттук нататък е вече в правомощията на Националния съвет да прецени дали ще има други водачи и кои ще бъдат водачите за отделните МИР-ове. Така че това не означава, че те не са имали номинации, но колко са били в момента не мога да ви кажа, защото ги нямам пред мен“.

Таков обясни, че в петък на Национален съвет ще разгледат хода на предизборната кампания.

Във връзка с превозните документи в София, Таков заяви: "Днес само частично беше възстановена справедливостта относно превозните документи. Аз направих конкретни предложения за картата едномесечна, тогава предупредихме. Освен тази карта имаше брожение и срещу повишаване на цената на билета от 1.60 лв. на 2.00 лв., повдигнахме въпроса и за валидациите. Всичко това е отразено в нашия доклад от 19 януари. В момента единственият доклад, който гледахме беше по предложение на председателя на Общинския съвет за едната карта за една линия да бъде възстановен този документ. Но ние ще продължим да настояваме още на следващата сесия да бъдат разгледани всички наши документи, тъй като така е справедливо“.