Новият терапевтичен комплекс на "Карин дом", който се намира на бул. “Цар Освободител" 86 А, бе официално открит днес от кмета на Варна Иван Портних, Борислава Черкезова – изпълнителен директор на Карин дом, Мая Донева -  бивш директор на дома, както и представители на най-големите спонсори на обекта -"Велукс“ и "Планекс“ . Събитието бе посветено на основателя на Карин дом - Иван Станчов, чиято дъщеря Теодора бе специален гост на събитието.

"Вълнуващо е да се види резултата от един проект, който започнахме заедно преди година и половина. Поздравявам екипа на "Карин дом", който всеотдайно и упорито постигна целта си - създаване на модерно пространство, което дава нови възможности за работа с децата със специални образователни потребности. Благодаря сърдечно на всички - на Мая Донева, на Борислава Черкезова, на архитектите, проектантите, изпълнителите, на всички дарители - за вярата, куража и за големите сърца! Сигурен съм, че г-н Иван Станчов щеше да бъде щастлив. Община Варна винаги ще бъде партньор на "Карин дом" в мисията да осигурява комплексни услуги за най-уязвимите малки наши съграждани и техните родители", заяви кметът Иван Портних. Той получи специален сертификат за признателност от "Карин дом" - за щедрата подкрепа и дългосрочен ангажимент на Община Варна към социалния център. 

Новата сграда е с обща площ от 2 890 кв. м и построена върху парцел, дарен от Община Варна. Тя се състои от едно подземно ниво, три надземни етажа и покривна тераса. В комплекса са разположени зали за физиотерапия и хидротерапия, център за ранна интервенция, Монтесори център и детска демонстрационна кухня, стаи за диагностика, за индивидуална и групова терапия, модерна сензорна зала, медицински център, обучителни зали и административна част, вътрешен двор с две детски площадки.