Над 300 незаконни сергии и бараки са превзели "Златни пясъци". Констатацията е направена при проверка на контролните органи. Къде са разположени, защо е допуснато нарушението и какви мерки се взимат в момента?

Според кмета Иван Портних заради стотиците сергии с гащи и чорапи, комплексът се е превърнал в битак.

"Това не е от вчера. Разрешенията трябва да се издадат от главния архитект на общината, затова ние още преди две години заявихме, че сме против тази баракизация и такива разрешения не са издадени. Алармирахме и РДНСК, които са органът, който може да премахне сергиите. Има голям отпор, защото става дума за печалба от милиони левове. С тях има проблеми с шум и боклуци", заяви той пред Nova News.

По думите му е крайно време това да бъде прекратено.

"Надяваме се да не тегне политически чадър над бараките. Призовавам министъра на туризма да вземе мерки и да не одобрява схемите, с които те получават място в курорта. Варненци не ходят на "Златни пясъци" заради бараките. Те закриват морето и това вече не прилича на най-големия комплекс в Северното Черноморие. 308 са обектите без разрешение, но те са комплекси от сергии, всъщност са много повече", разкри Портних.