Директорът на ГД на полицията отказа да ме приеме - заяви пред Фокус бизнесменът Иван Петлешков.

"В това разпространение на наркотици участва полицията. Не казвам ръководството, но полицаи участват. Това е факт. Търсете източника на престъпление другаде."

Петлешков смята, че е имало участие на полицейски патрул, който е охранявал дилърите.

"Тогавашният директор на Областната дирекция на полицията, който сега оглавява Главната дирекция на полицията - главен комисар Илков, отказа среща с мен. Нямаше никаква реакция по въпросния случай. Нееднократно съм подавал сигнали след това до медиите, защото мисля, че след като полицията не си върши работата, може да бъде принудена чрез граждански натиск. 

В охраняваните обекти от охранителната фирма, която притежавам, не се допускат лица, които разпространяват наркотици. Тези, за които знаем, имаме информация. Но ние не можем да направим повече от това. Не допускаме също и знаковите имена от криминалния контингент в Пловдив" - заяви бизнесменът. 

Протестиращите, издигнали плакати с голи тела, е алегория на случващото се в страната. "Трябва да осъзнаем, че това, което се случва в България, е пошло. България се управлява от двама съветници на президента, които чрез кадровите промени, които правят, овладяват държавата. Това е срам, нищо, че тези хора са от Пловдив" - коментира Петлешков.

Още гледайте във видеото!