Депутатът и градски лидер на БСП - Пловдив Иван Петков коментира решението на Община Пловдив да не обжалва решението на Окръжен съд - Пловдив за акциите на община Варна в публично-частното дружество "Пълдин туринвест", което е собственик на "Международен панаир Пловдив". Ето какво написа Иван Петков:

"Уважаеми съграждани,

С прискърбие трябва да констатираме, че Община Пловдив принесе в жертва Панаира в полза на лицето Георги Гергов.

Ние можем само да обявим часа на смъртта и да го съобщим. Няма как да не упрекнем Община Пловдив, в лицето на кмета Здравко Димитров, за неговия доброволен отказ да защити правата ни в съда, като в указания по закон срок той излезе в отпуск и това доведе до липсата на депозиране на жалба в съда срещу скандалното решение, с което Панаирът беше подарен на лицето Георги Гергов.

Няма как да не се запитаме защо съдебната система не ни предостави справедливост. Това са въпроси, които с мъка на сърцето ще си задаваме дълго време...

Припомняме, че ние от БСП направихме много, за да не се стигне до тук, но усилията ни не постигнаха очаквания резултат . Обяснението е просто. Към настоящия момент ние нямаме представители в Общинския съвет на гр. Пловдив.

Там решенията се взимат от мнозинството на общинските съветници на ГЕРБ и позорно напусналите БСП общински съветници на лицето Георги Гергов, марионетки в неговите търговски амбиции. И на това статукво обаче му се вижда края, макар че все още до местните избори можем да бъдем жертви и на други техни гротески решения.

На тези избори пловдивчани трябва да накажем авторите на тези политически сделки, като се надяваме този път да изберем хора, които имат морала и силата да не се поддават на корупционни практики.

Искаме да подчертаем, че за нас от БСП е важно да посочваме истината, защото тя е зародишът на победата за всички нас като граждани на Пловдив, които искат най-доброто за своя град. Предстоят ни още много битки за опазването на града ни и ние ще влезем в тях с ентусиазъм, защото това е наше задължение като социалисти!"