Иван Кънчев получи голямата награда на зоналната изложба "Струма“ в Кюстендил, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил. Откриването на изложбата се случи в Художествена галерия "Владимир Димитров – Майстора“, където се събраха почитатели на изкуството, творци от Кюстендил, Перник, Благоевград и София. Бяха прочетени поздравителни адреси от кметовете на Перник и Благоевград.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов поздрави гостите и участниците в зоналната изложба. "Благодаря за прекрасните изживявания. Благодаря, че благодарение на вас отново "Струма“ оживява. Прекрасната ви колекция, резултат от вашите таланти с които ви е надарил Бог, показва как може да живеем заедно в един много красив, сплотен и мирен свят“, каза кметът Петър Паунов. Той връчи наградата на големия победител в зоналната изложба.

"От 15 години живея в Кюстендил. Страхотен фен съм на този красив град, наистина съм влюбен в него. Познавам и най-малкото кътче – гората, Струма, вировете. Благодаря на ръководството на галерията, защото галерията в град Кюстендил е на едно много високо ниво, бих казал на едно от първите места в страната. Тази изложба з news pic 2
© Фокус
а мен е една от сериозните изяви на общината и в региона. Изказвам огромната си благодарност за вниманието, което ми изказвате с тази награда“, каза Иван Кънчев.

Журито е определило, че награда за живопис получава Николай Янакиев, а за скулптура са отличени двама творци. Това са Георги Стойчев и Боян Александров. Наградата за графика е за Станислав Божанков.

В изложбата са представени 89 автори със 150 творби. Представят се творби от почти всички жанрове на изобразителното изкуство – живопис, графика, скулптура, приложно изкуство.

Венцеслав ИЛЧЕВ