Областният управител Иван Чолаков връчи в края на миналата седмица Почетния знак на областния управител на музикалния педагог и художествения ръководител на Вокална студия "Розов свят“ към НЧ "Св. Климент Охридски-1858“ Веселин Божков. Това събощиха за Агенция "Фокус" от Институцията. На събитието присъстваха двамата зам. областни управители Стоян Стоянов и Петър Бояджиев, част от екипа на Областна администрация, председателят на НЧ "Св. Климент Охридски“ Васил Герлимов, Стоянка Славилова, член на настоятелството на читалището.  

Ръководителят на емблематичната за Стара Загора група "Розов свят“ е неин създател и вдъхновител. През музикалната му школа от 2006 г. до днес са преминали над 250 деца. Целият професионален живот на г-н Божков е отдаден на музиката. Той е изградил и възпитал в любов към изкуството поколения талантливи старозагорски деца. За успехите на всеотдайния творец най-добре говорят десетките награди, първи места и Гран при на "Розов свят“, получени от различни конкурси у нас. Формацията има записи в Радио София и в телевизии, самостоятелни концерти, турнета в България и в чужбина. 

Високото отличие беше връчено на Веселин Божков за огромния му и дългогодишен принос за развитието на музикалното изкуство в Стара Загора, за  изключителните му творчески заслуги и за вдъхновението, с което ръководи повече от 25 години Вокална студия "Розов свят“.

Иван Чолаков заяви, че успехите, които съпътстват творчески път на г-н Божков, са гордост за Стара Загора и пожела много награди и занапред.  

Новият носител на Почетния знак на областния управител благодари за оказаната чест и каза че отличието е признание за всички, свързали съдбата си с "Розов свят“. Той изрази благодарност и за помощта, която институциите оказват на студията и на талантливите деца. Веселин Божков си пожела творческо дълголетие, за да може неговата група да продължи да радва почитателите на хубавата музика с песните си.   

Рени АТАНАСОВА