Иван Андонов беше преизбран за председател на Общинския съвет в Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. Председателското място е ротационно и на всеки шест месеца се провежда процедура по избор на председател.

Иван Андонов беше единствената номинация. Беше избрана временна комисия, която проведе избора. В тайното гласуване участваха 34 общински съветници. Гласуваха 31 съветници. Всички те подкрепиха номинацията на Иван Андонов.

"Благодаря на всички, взели участие във вота. Ще се постарая и занапред, до колкото мога, да бъда коректен с всички вас, в името на нашата работа. Надявам се, че с общи усилия всичко това, което правим, ще бъде добро за нашите съграждани“, каза Иван Андонов.

Той представи и отчет за работата на местния парламент, обхващаш последните шест месеца. В него беше посочено, че работата на Общинския съвет е протекла в колегиална атмосфера. Проведени са 6 заседания, разгледани са 157 докладни записки. Най-активни в изказванията и дискусиите са били общинските съветници Огнян Атанасов, Йордан Тодоров, Анастас Гергинов и Младен Ризов.

Венцеслав ИЛЧЕВ