Увеличаването на данъците в Кюстендил не трябва да се ползва за популизъм. Това каза в интервю за "Фокус“ председателят на Общинския съвет в Кюстендил Иван Андонов, който на вчерашното заседание на местния парламент беше преизбран с голямо мнозинство. По думите му в края на всяка година се налага да се вземат важни решения, касаещи работата на Общинския съвет и на общинската администрация.

Иван Андонов допълни, че е имало докладни записки, касаещи с промяна на данъците и на таксата за битови отпадъци. Имало е един сериозен диспут, но това, което е било важно, е свързано. Две докладни записки са отложени за следващо заседание на местния парламент.

На въпрос, че всички изказали се съветници на заседанието са били "за“ повишаване на данъците и таксите, Иван Андонов посочи, че не трябва да се драматизира, да се използват тези неща за популизъм. "През последните години има изключително сериозна инфлация. Общината е била винаги социално настроена. Ние се отнасяме с голяма грижа към хората в нужда. Община Кюстендил е една от малкото общини, която работи изключително силно в полза на населението. Ние отделяме големи ресурси за поддържане на всички институти. Това една крачка, която е нормално да се свърши, след анализ на общинската администрация“, каза Иван Андонов.

Чуйте цялото интервю с председателя на Общински съвет – Кюстендил в прикачения видеоматериал.

Венцеслав ИЛЧЕВ