Коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" се регистрира в Районната избирателна комисия в Добрич, съобщиха от пресцентъра на ПП-ДБ в добруджанския град. Водач на кандидатската листа е Ивайло Мирчев.

Ивайло Мирчев е икономист и маркетинг директор в две български ИТ компании. Избран е за депутат в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание, където е зам.-председател на комисията по енергетика и член на комисията за контрол над службите за сигурност.

В 48-ия парламент е изключително активен по въпросите за енергийната независимост на България от Русия, подкрепата за Украйна с военна и хуманитарна помощ, превъоръжаването на българската армия и противодействието на ревизията на Изборния кодекс от Хартиената коалиция. Вносител и съвносител на редица законопроекти, сред които този за възможността държавата да поеме оперативния контрол над “Лукойл Нефтохим Бургас". Отправя множество въпроси и питания към изпълнителната власт.

"Има как да се откъснем от корупционното дъно, да си подредим къщичката, да си реформиране институциите и всичко заедно да допринесен за една по-независима, богата и сигурна България", заявява Ивайло Мирчев.

В кандидатската листа на коалиция "Продължаваме промяната– Демократична България" (ПП - ДБ) за 8-ми Многомандатен избирателен район Добрич участват:

1. Ивайло Мирчев - икономист и маркетинг директор;

2. Йорданка Костадинова - фармацевт и здравен мениджър;

3. Галина Събева - здравен специалист;

4. Асен Атанасов - адвокат;

5. Марин Маринов - лекар, ортопед;

6. Надежда Пампорова - архитект;

7. Ивайло Киров - юрист;

8. Жеко Петков - юрист;

9. Евгени Чобанов - лекар;

10. Албена Симеонова - биофермер.