Политическа коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" представи в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Добрич листата на кандидатите за народни представители в 8-и МИР - Добрич и своите приоритети в национален и регионален план, предаде репортер на "Фокус". В срещата участваха водачът на листата Ивайло Мирчев – икономист и маркетинг директор, Йорданка Костадинова – фармацевт и здравен мениджър, Галина Събева – здравен специалист, Асен Атанасов – адвокат от Балчик, Надежда Пампорова – архитект, и д-р Евгени Чобанов – общопрактикуващ лекар от Каварна. Поради ангажименти отсъстваха Марин Маринов – ортопед, Ивайло Киров – юрист, Жеко Петков – юрист от Тервел, и Албена Симеонова – биофермер и депутат в 45-ото, 46-ото и 48-ото Народни събрания.

Сред регионалните приоритети на представителите на коалицията в Добруджа са създаване на нови работни места, като се промени в обратна посока тенденцията добричани сега да пътуват всеки ден към Варна за работа, както има примери в други части на страната, където от големия град пътуват за работа до по-малък град. Необходимо е добро управление и добро взаимодействие на местната власт с изпълнителната, за да се случи всичко това. Обмислят се конкретни стъпки в посока подобряване на здравеопазването. Построяването на автомагистрала "Хемус" е трети приоритет. Не на последно място приоритет е трайното решаване на проблема с водоподаването в цялата област Добрич и неудобството, което изпитват много населени места с дълго и системно безводие. Това заяви водачът на листата Ивайло Мирчев, който е родом от Добрич, а от години развива успешен бизнес в областта на IT технологиите.

Листата на политическата коалиция е пъстра и представена от хора с разностранно образование и професии, което дава възможност всеки един от тях да има компетенциите и да работи за своя регион и да лобира за интересите му. В листата има архитект, биофермер, юристи, здравни специалисти, лекари и всеки може да бъде полезен на областта със сферата, в която работи - градоустройство, правосъдие, здравеопазване, зелено земеделие и т.н.

В национален план приоритетите са както в предходните години и по нищо не се различават от сегашните, отбеляза Ивайло Мирчев. Влизане на страната в еврозоната и Шенген, реформи в правосъдието, получаване на всички средства по Националния план за възстановяване и устойчивост и обновяване на армията са основните национални приоритети. В заключение Ивайло Мирчев каза, че страната ни не просто има необходимост от ново реформаторско управление, а от нов коловоз.

Жулиета НИКОЛОВА