Опитът да се плашат софиянци с "криза с отпадъците след 3 години“ от управленска гледна точка е несериозен и очевидно има някакви други цели. Това заяви доскорошният кмет на София - Йорданка Фандъкова, предава "Фокус".

Ето какво пише още Фандъкова в социалните мрежи: 

За да няма спекулации по темата с работата на завода за отпадъците, призовавам г-н Терзиев да даде резултатите от проверката, която възложи, на прокуратурата и АДФИ. Нека външни контролни органи да видят всичко и да преценят има ли нарушения или не, и ако има, да се носи отговорност. Това е сериозният подход, а не темата да се използва като част от някаква пиар-стратегия.

Започнах работата си като кмет при реална криза с отпадъците – хиляди бали с отпадъци се разпадаха на площадки край София и затворени депа. Намерихме решения с работа.

Оставила съм работещ завода за преработка на отпадъците, с готов План за модернизация, консултиран с експерти от Виена и Берлин.

Новото ръководство на завода трябва да обяви процедури за оползотворяване на РДФ-гориво, защото заводът произвежда толкова РДФ, за колкото има договори с циментови заводи. Трябва спешно да се увеличи и ръчното сепариране.

Лично споделих на г-н Терзиев, когато се виждахме, че не съм си позволила да завърша процедурата, за да не е в последния момент и да може той да вземе решение дали ще го възложи на външен изпълнител или ще назначава работници.