Започнахме строителството на нова метростанция на бул. "Панчо Владигеров“. С нея 12 000 жители от "Обеля“ и "Модерно предградие“ ще могат да използват най-бързия и екологичен транспорт - метрото. Това означава и близо 6000 автомобила по-малко в трафика и 1500 тона спестени вредни емисии годишно. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Новата метростанция ще е четвъртата интермодална станция – удобна връзка на метрото с ж.п. мрежата (влаковете от Драгоман, Кюстендил и Божурище) и автобусния транспорт.

За 15 години изградихме 42 км метро, което е 80% от действащото в момента метро. Със завъшването на новите участъци през "Подуяне“, "Слатина“ и "Обеля“ над половин милион души ще могат да пътуват с метро всеки ден.

Бъдещата спирка в "Обеля“ ще служи за прекачване между Линия 1 и Линия 2 на метрото. Освен нова станция изграждаме и 900 м тунел за връзка с депо "Обеля“. По време на строителството не се предвижда затваряне на бул. "Панчо Владигеров", ул. "Обелско шосе" и квартални улици в "Обеля 1".