"За мен първостепенна задача e да защитя доверието на добричлии и да покажем, че стабилното управление на държавата започва от местната общност". Това написа в една от социалните мрежи кметът на Добрич Йордан Йорданов, предаде репортер на "Фокус". Делегатите на Петото национално събрание на "Движение България на гражданите" избраха Йордан Йорданов за председател на партията.

"Приех като отговорност гласуваното ми доверие от Националното събрание на България на гражданите. Считам, че тази политическа крачка е естественото продължение на усилията ми последните 8 години да работя за авторитета на дясно-центристкото политическо пространство, в което се позиционира единствената партия, на която съм бил член - "Движение България на гражданите", написа още Йордан Йорданов.

Той изразява своята вяра в приемствеността и декларира, че ще продължи да отстоява принципите на ЕНП за силна система “отдолу нагоре", достигаща от местни общности, градове, райони и държави членки до нивото на Европейския съюз.

"Наша задача като партия ще бъде да затвърдим и отстояваме в България важната икономическа, културна и социална роля на регионите. Ние трябва да бъдем платформата, която обединява регионите и местните власти. Защото точно те са добавената стойност в процеса на европейската интеграция", заявява още Йордан Йорданов.

Жулиета НИКОЛОВА