Община град Добрич твърдо застава като подкрепа зад болницата и хората, които се грижат за здравето на добруджанци и гостите на областта. Това заяви по време на официалното откриване на реновирания Център за спешна медицинска помощ в МБАЛ - Добрич кметът Йордан Йорданов, предаде репортер на Радио "Фокус" - Добрич

"Твърдо вярваме, че на първо място са условията, които се създават за работа. За това искам да благодаря на Министерство на здравеопазването, че отделя толкова внимание и ресурс за колкото се може повече центрове за спешна медицинска помощ. Защото както ние го наричаме, това е борбата на първа линия. Когато дойдат пациентите, когато бъдат правилно диагностицирани, те адекватно се насочват към отделението, където да бъдат обгрижени от медицинските специалисти", заяви Йордан Йорданов.

Кметът на Добрич изрази и свое лично мнение за съвместната работа на МБАЛ и общината: "Откакто д-р Георги Желязков е директор на болницата такова партньорство и колаборация между община и болница, вярвам, че никога не е имало. Ние го показваме с действия и по-малко с думи", подчерта Йордан Йорданов и допълни: "Пожелавам ви да сте здрави, много дейни. Винаги ще имате нашата подкрепа докато се реализират добри и важни неща за нашия град и област". 

Жулиета НИКОЛОВА