"Не бива Добрич да е изкупителна жертва на политически амбиции", това написа в една от социалните мрежи кметът на града Йордан Йорданов по повод вчерашното гласуване на сесия на Общинския съвет на Добрич на предложението за финансиране на строителните дейности за първи етап, по сключено рамково споразумение за ремонт на центъра, предаде репортер на "Фокус"

Не бе приета втората част от предложението, което касае усвояването на средства от дългосрочен дълг за реализацията на инвестиционен проект "Нов градски център с обществени функции и пешеходни пространства на град Добрич“ в размер до 2 832 500 лв. без ДДС или 3 399 000 лв. с ДДС, с оглед осигуряване на финансов ресурс.

"Решението на част от общинските съветници да не дадат съгласие да бъдат усвоени до 3 399 000 лева с ДДС за възлагане на строителните дейности за първия етап на ремонта на централната пешеходна зона не е подчинено на никаква логика и гражданска ангажираност. При осигурено финансиране и одобрен проект да бавим реализацията може да бъде обяснено единствено с предизборните страсти", допълва кметът.

Той съобщи, че през май ще бъде внесена докладната за финансиране на началните строителни дейности на центъра отново.

Жулиета НИКОЛОВА