Европа е гарант за възможностите за развитие на младите хора, за осигуряване на достъп до полезна информация за тях, за това те да бъдат успешни. Изключително ценна е принадлежността ни към Общността, а в този контекст и гражданският диалог за ЕС и за проблемите на местните хора. Това заяви по време на форума "Граждански диалог за бъдещето на Европа", който се провежда в Добрич, кметът на добруджанския град Йордан Йорданов, предаде репортер на Агенция "Фокус". Събитието е организирано от Община Добрич и Европа Директно Добрич и е в хибриден формат, може да се проследи и онлайн тук.

От юни тази година действа проектът на ЕК "Изграждаме Европа с представители на местното самоуправление" и един от неговите посланици на местно ниво в региона е кметът на Добрич Йордан Йорданов. В проекта участват 4 представители от нашата страна. Североизточният регион е представен от Община Добрич, участват също Община Стара Загора и и неправителствена организация от този град и Община Ардино.

Важно е да се даде гласност на значимите за Европа теми. Важно е младите хора да са добре информирани за политиките, за да вземат и най-добрите решения за своите общности. Европа е дала много добър хоризонт за развитие на общините в България, това се отнася и за Община Добрич, подчерта Йордан Йорданов и допълни, че трябва да се дава гласност на важните проблеми на Европа, като съществена роля за това имат и преподавателите, които ги споделят пред младежката аудитория. "Темите са много, аз винаги съм бил отворен към младите хора и винаги съм готов да споделя моя опит в работата", допълни кметът.

Жулиета НИКОЛОВА