"Без ясния ангажимент на президента, на министър Меджидиев, на болницата и общината в Добрич проектът "Лекари в малките населени места", който ще бъде финансиран впоследствие и по Плана за възстановяване и развитие, нямаше да има устойчивост". Това заяви пред журналисти в с. Свещарово кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов, предаде репортер на "Фокус". По думите му това е изключително добър пример как подпомагана от президентството, държавата, служебния кабинет и болницата общината има продължение в този проект. Става дума за общинския фонд "Здраве" в Добрич.

Този фонд ще подпомага профилактичните прегледи в малките и отдалечени населени места в областта, ще подпомага и МБАЛ - Добрич, за да бъдат подкрепени лекарите и медицинските специалисти, избрали да работят по родните си места в региона. 

"Благодарение на тази инициатива освен, че ще успеем да достигнем до повече хора в труднодостъпни населени места по отношение на медицинска грижа, но ще успеем да задържим и мотивираме повече лекари, млади лекари, да работят във всички кътчета на България", каза кметът на Добрич Йордан Йорданов. Той благодари на своите колеги от другите добруджански общини, които също са заявили готовност за осигуряване на финансова помощ за тези начинания.

Жулиета НИКОЛОВА