Климатолечението е важно за здравето на хората – не само заради ковид пандемията, през която преминахме, но и заради наличието на различните белодробни заболявания. Това каза за "Фокус" инж. Румяна Цвяткова, директор на ДПП "Странджа". 

"Действително въздухът в Малко Търново и територията на парка има много добри показатели за наситеност на кислород – най-голямото в България. По дърветата в Странджа има и лишей, който някои смятат за болест, но в действителност е индикатор, че въздухът е чист", посочи инж. Цвяткова.

Според нея, ако климатолечението се възвърне, това ще се отрази много добре ще бъде добре и за развитието на региона. "Ще бъде от полза за местните, чийто брой към момента намалява. Много пъти казвам, че при нас всичко е екологично чисто. Всички фактори са налице за развитие на климатолечението. От Дирекцията на парка сме готови да предложим маршрути, по които да водим туристите, за да могат да се наслаждават на природата и да вдишват чистия въздух", каза още директорът на ДПП "Странджа".