Отговорихме на множество сигнали за излезли от употреба МПС на територията на район "Младост" в София и предприехме действия, съобщи районният кмет инж. Ивайло Кукурин.

В края на работната седмица той даде разяснения:

Освен първата стъпка, извършена от нас - стикиране на автомобилите, съгласно действащата Наредба за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община, има и други процедури, а именно:

- трябва да изтече 3-месечния срок за доброволно премахване;

- след него се подава искане до Столична дирекция на вътрешните работи за информация относно собствеността им;

- съставя се заповед на Кмета на района за принудително премахване, която се  изпраща с обратна разписка до собственика;

- обявява се на таблото за известия района за срок от 14 дни, както и на интернет страницата;

- след спазване на всички процедури, регламентирани в наредбата се преминава към принудително премахване.

Изпратихме писмо до Столичен инспекторат във връзка с постъпило заявление от граждани, както и множество сигнали от граждани за необходимостта от оптимизация на графика на сметоизвозване на битови отпадъци, както и възможността за поставяне на допълнителни контейнери за битови и за разделно изхвърляне на отпадъци.

Колегите от района представиха предложението си за културните и спорните събития, провеждани на територията на район "Младост".

Рамката на календара засега включва над 100 събития, като очакваме и други партньорства, които значително да повишат броя.

В календара са включени действия съвместно с читалища, детски градини, училища и дългогодишни наши партньори.

Нашата амбиция и стремеж е максимално да развием дейностите и да надградим значително събитията в района.