Заместник-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов връчи сертификат клас "А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на Здравко Линкин, председател на Съвета на директорите на "Интерлинк Груп“ АД. Дружеството инвестира в разширяването на логистична база "Технолинк парк 2“ в зона Марица, част от "Тракия икономическа зона".

На официалното връчване присъстваха изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Богдан Богданов, Йордан Фиданов и Христо Джонов – членове на Съвета на директорите на "Интерлинк Груп“ и изпълнителният директор на "Клъстер Тракия икономическа зона“ Катя Стайкова.

"Инвестицията в размер на 7.5 милиона лева вече е реализирана на 100 процента“, информира Здравко Линкин и покани гостите да разгледат готовата логистична база. Заместник-министър Савов и директорът на БАИ Богданов коментираха с домакините напредъка по изграждането на асфалтов път. Одобрени са средства за финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите във връзка с изпълнението на сертифицирания инвестиционен проект на "Интерлинк Груп“. Ползватели на пътя ще бъдат живущите в с. Радиново и съседните предприятия.

"В момента изграждаме високотехнологичен завод за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади, ще строим и нови логистични паркове. 2022-2023 г. ще инвестираме 70 милиона лева в тези обекти с обща застроена площ от 50 000 кв. м“, допълни мащаба на инвеститорската дейност на дружеството Здравко Линкин. Той сподели, че това е 3-ти сертификат за инвестиция клас "А“, който "Интерлинк Груп“ получава за различните си обекти, и че тези държавни насърчителни мерки подпомагат изключително българския бизнес.

"Къде е ключът за успеха на ТИЗ, този въпрос ни зададоха в петък от екипа на Структурната мисия на световната Организация за икономическо сътрудничество и развитие“, разказа Катя Стайкова. "Отговорът е лесен – работим всички заедно – бизнес, правителство и общини и така превърнахме Тракия икономическа зона в най-успешния български модел на публично-частно партньорство. Изключително сме признателни за ползотворното ни сътрудничество с Министерството на иновациите и растежа, Министерството на икономиката и индустрията, БАИ, и всички общини, на чиято територия развиваме ТИЗ“, подчерта ролята на държавната и местна власт директорът на "Клъстер Тракия икономическа зона“. "Горди сме, че част от ТИЗ е и успешният български бизнес в лицето на европейски лидер като "Интерлинк Груп“, допълни Стайкова.