С представяне на сборник с детско творчество тази година Община Павел баня ще даде началото на коледните празници, предаде репортер на Агенция "Фокус''. “Талант и труд" е второ благотворително издание под патронажа на кмета Иса Бесоолу. Съставител и редактор на сборника с детски творби е преподавателят по английски език Синела Милева. Зала “Младост" в НЧ “Напред" в Павел баня ще събере на 7.12. (сряда) в 17:00 ч. талантливите деца на Павел баня, които с нетърпение очакват да видят творбите си, отпечатани в книга.

В петъчния 9-и декември в 17:00 часа ще бъдат запалени светлините на коледната елха в града, а от 18-и декември започва благотворителния базар “Семейчовци" – “Заедно за Коледа", чиято инициатива тази година е свързана с подпомагане на Общината да бъде изградена покривна конструкция на лятната сцена в центъра на Павел баня. Базарът ще продължи до 25-и декември.

В седмицата от 19.12. до 21.12. на площад “Освобождение" ще бъде подредена годишната “Коледна трапеза", като във всеки един от дните участниците ще са различни: учениците от СУ “Христо Ботев" и ПГРХ, хотелиери и ресторантьори, общинска администрация.

На 21.12. от 17:30 часа на пл. “Освобождение" “Bright eye" – гр. София, гостуват в Павел баня с огненото шоу “Красотата на огъня".

На 22.12. (четвъртък) Община Павел баня кани всички жители и гости на града на празничния предколеден концерт на ФА “Детелини". Танцьорите ще представят репертоара си от 17:30 ч. в концертната зала на НЧ “Напред" – Павел баня.

В неделния ден на връх Коледа – 25.12., в 10:30 часа кметът Иса Бесоолу ще посрещне коледарските групи от населените места в общината.

На 31.12. в 00:00 ч. на пл. “Освобождение" ще се извие празничното новогодишно хоро, с което павелбанци ще посрещнат Новата 2023 г.

Рени АТАНАСОВА