Интересни детски книги получи като дарение Отделението по педиатрия при МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново. Благородният жест е на служители на Териториалната дирекция на НАП, а повод за него е Международния ден на детската книга, който отбелязахме на 2-ри април, предаде кореспондент на "Фокус".

Акцията на данъчните специалисти премина под мотото "Подари книжка - усмихни дете". Само за няколко дни те събраха над 130 детски книжки, вече радват малките пациенти на търновската педиатрия. 

Четивата са разнообразни и подходящи за деца от 0 до 18 години. Малчуганите и младежите вече могат да четат приказки, басни, стихосбирки. Не липсват и интересни романи на български и чужди автори, както и образователни книги.

"Фокус" припомня, че това е втората благотворителна кампания на НАП Велико Търново, която насърчава четенето и обогатява фонда на болнично заведение в града. През ноември 2022 година данъчните служители дариха книги на специализираната болница за лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания "Д-р Трейман“.