Една изложба, подредена на две различни локации, представят във Велико Търново. Едното от местата са Изложбени зали "Рафаел Михайлов“, а другото – жп гарата в старата столица, предаде кореспондент на "Фокус“. Експозицията "Метарезерви“ е част от проект на Атанас Тотляков и Нуркан Нуф.

Творците разказват, че тяхната работа е съставена от серия от пърформанси, конструиране и деконструиране на обекти, концептуални рисунки, фотографии на действията, видеофилми, дигитални колажи, текстове с теоретични анализи, инсталации и интервенции в публична среда.

"Метарезерви" е изложба, която настоява за приемане на новите условия, в които съществува съвременният артист. В нея се възприема парадигмата за метамодернизма. Названието се тълкува многозначно. "Метарезерви“ е запазен културен капитал, който се добавя в полето на изкуството и обществените взаимодействия в необходимия момент. Това е включване в играта на участници с вдъхновяващи креативни способности и съхранени сили, които променят състоянието на установения ред“, допълват още организаторите.

На жп гарата днес ще бъде представен проектът "Интенция за антивещ". Това ще се случи в 18:00 часа, а изложбата "Метарезрви“ ще бъде открита в ИЗ "Рафаел Михайлов“ в 18:00 часа на 23 май.