Инициативата "Чрез спорт към знание" дари 276 тома нови книги на Регионална библиотека "Дора Габе" в Добрич и това се случи в първия ноемврийски ден, празничен за всички българи, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Книгите са на стойност 4 804 лв., сума събрана от проведения на 9 октомври тази година маратон в Градския парк "Свети Георги" в Добрич с участието на хора от различни възрасти, които обичат спорта, природата, книгите и четенето. Дарението съдържа художествена и отраслова литература за деца и възрастни, всеки екземпляр носи печата на благотворителна инициатива "Чрез спорт към знание". Спонсорите на събитието са много, някои пожелали анонимност.

Над 340 са участниците в тазгодишното трето издание на маратона, подкрепили инициативата. Нейни организатори са Александър Тодоров и Николай Георгиев. Само в деня на маратона нови читатели се регистрираха безплатно в библиотеката, като право на това им даде участието в спортното събитие. Други имаха възможност да предложат нови заглавия на книги, които да обогатят библиотечния фонд. Благотворителната кауза обедини родители с деца, ученици и преподаватели, фирми, спортни клубове, хора с двигателни проблеми, възрастни граждани.

Жулиета НИКОЛОВА