Инфарктно второ заседание за избор на председатели, зам-председатели и членове на комисии в СОС. 

Изненадващо Карлос Контрера от ВМРО предложи доклад за попълването на комисиите, като най-важните бяха разпределени на ГЕРБ, БСП, ИТН и отцепниците от “Възраждане". Контрера предложи финансовата комисия да е от 17 души, а неин председател да е Димитър Вучев от ГЕРБ-СДС.

Тази за устройство на територията пък да се оглави от Севделина Петрова от отцепниците от "Възраждане". В нея също ще са 17 общински съветници. Нейният съпартиец Красимир Гълъбов  да оглави околната среда.

Предложи Мирослав Боршош от ГЕРБ-СДС за председател на комисията по образование и култура. Икономиката пък да се оглави от Прошко Прошков от същата политическа група. Ваня Григорова от "БСП за България" - за шеф на здравната комисия. Социалистите да вземат и ключовата комисия по транспорт, която да се оглави от Иван Таков.

За председател на енергийната се предлага Димитър Данаилов от ИТН.

Освен това се предложи повечето комисии да са от 17 души, за да не могат ПП-ДБ-СС да имат мнозинство. 

Комисиите, които се предложиха на ПП-ДБ-СС са ред и сигурност с председател Веселин Калановски, младежта и спорта за Димитър Шалъфов, туризъм - Цветелина Заркин, противодействие на корупцията -Бонка Василева, правна с председател Димитър Петров и връзки с гражданите - Благовеста Кенарова.

От ПП-ДБ-СС се опитаха да прекратят заседанието, но не успяха. 

Ето какво заяви Борис Бонев след заседанието: "ИТН и "Синя София“ си направиха новото мнозинство, така че честито. Само си представете каква наглост е да предлагат за заместник-председатели на комисии хора от нашата група, които дори не са ги питали. Да не говорим, че всичко, което е момента се случва е в нарушение на правилника, тъй като там ясно е записано, че до 19:00 ч. трябва да приключи заседанието, вече е след 21 ч. Отделно докладът, с който бяха предложени от господин Контрера членове, председатели и зам.-председатели на комисии, на практика до подлагането му вече на дискусии не беше достъпен за по-голямата част от съветниците в системата и също не отговаря на правилника за необходимия брой часове преди неговото разглеждане да бъде внесено. Много ясно си проличава къде е сглобката и договорката. Много ясно си проличава какъв ще бъде техния маниер да управляват през следващите четири години."

На свой ред Контрера заяви, че в Столичния общински съвет трябва да има баланс. "Защо тези, които управляват имат кмет, а нямат подкрепа", попита той. "Съветвал съм се с общински съветници за доклада", допълни Контрета. От ПП-ДБ-СС уточниха, че не са били запознати с предложенията. 

След дълго заседание, множество скандали и обвинения от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и "Спаси София" вкупом напуснаха залата и не участваха в гласуването. А то мина с 33 гласа "за", един "въздържал се" и един "против".