Питбул нахапа мъж и кучето му в Пловдив. Двамата са били нападнати по време на разходка. Пострадалият е германец и е останал шокиран от случката. За инцидента сигнализира съпругата му в социалните мрежи. Тя издирва собственичката на агресивното куче, защото от полицията са й казали: "Обадете се, ако я намерите".

По думите им питбулът е бил без намордник, а жената стояла безучастно по време на нападението, а след това си е тръгнала.

"Мъжът ми е помолил много пъти жената да овладее кучето си. Домашният ни любимец има повърхностни наранявания по корема и лапите. Съпругът ми е с инфекция на ръката и вчера се наложи да му се направи операция. За мен няма лоши кучета, но има лоши стопани. Жената е проявила безотговорност. Това да не се опиташ да помогнеш и да избягаш е необяснимо", разказа жената на пострадалия.

"Миналата седмица изпитвах сериозни болки. Сега започнах да се чувствам по-добре. Бих искал собственичката да си признае, че очевидно не може да се грижи и да контролира кучето", каза в ефира на NOVA пострадалият мъж.