Има арестувани за купуване на гласове в Кюстендилско. Това стана ясно от брифинг на старши комисар Светослав Григоров, директор на Областна дирекция на МВР – Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. Стана ясно, че на територията на община Кюстендил се провежда специализирана полицейска операция, с цел е недопускане на престъпления, свързани с политическите права на  гражданите.

Тази сутрин са предприети действия в условията на неотложност. Полицейски екипи са извършили проверка на пет адреса. На адрес в село Слокощица са открити и иззети записки за определени политически сили, очаквани резултати по секции, мобилни телефони и лаптопи. Образувани са три бързи полицейски производства. Всички действия са под надзора на Районна прокуратура – Кюстендил.

"Като цяло работата ни до момента е свързана с 38 случая и по 8 от които са образувани досъдебни производства. Най-пресният случай е от вчера и е в Дупница, където е задържан 35-годишен мъж за нарушаване на изборното законодателство и предлагане на парична сума за опорочаване на първия тур на местните избори в Дупница. Става въпрос за 1 800 лева - общо“, каза Светослав Григоров.

По думите му първият тур на местния вот е преминал в спокойна обстановка. Предприети са всички необходими мерки. Целта е балотажът също да премине спокойно, мобилизиран е целият състав на Областната дирекция на МВР.