Нестандартни идеи за повторна употреба на непотребни предмети събират в Павликени. Общината обяви три конкурса за изработване на изделия от употребявани материали, предаде кореспондент на "Фокус". Състезанията са насочени към различни възрастови групи и целят да разширят знанията на децата и възрастните за действията, които могат да се прилагат за намаляване на отпадъците, повторната употреба и рециклирането на материали. Сред поставените задачи са и развиване на детското творчество и въображение, както и мобилизиране на възможно най-много участници в намалянето на отпадъците.

"Към всички жители на общината е насочен конкурсът–изложба на изделия от употребявани материали. За ученици от пети до дванадесети клас в общината е конкурсът за ръчна изработка на кошчета за разделно събиране на отпадъците от опаковки (за класните стаи) в училищата. За най-малките ученици от първи до четвърти клас е конкурсът за ръчна изработка на полезни вещи за класната стая и училището от ненужни опаковки", обясняват от местната администрация.

Крайният срок за подаване на готовите изделия в 10 май.

Официалните правила за всеки от конкурсите можете да намерите в сайта на община Павликени.

Победителите от трите конкурса ще бъдат обявени и наградени по време на концерта "Обичам Павликени и искам да ми е чисто", който ще е през юни.