IV Международнен форум “ResiliEurope" ще се проведе във Варна, съобщиха организаторите от Асоциация на Българските Черноморски Общини (АБЧО). По този повод днес ще се проведе пресконференция от 09:00 часа  в Зала "Пресцентър“ на Фестивален и конгресен център – Варна.

На пресконференцията ще бъде представен проект Resiliеuropе по програма "Европа за гражданите“ и присъстващите лектори и участници, сред които - кметове и представители на общини от България, Италия, Испания, Черна гора, Албания и Кипър.

Пресконференцията е организирана непосредствено преди официалния старт на Международния форум "Въздействието на евроскептицизма и феномена миграция върху бъдещето на ЕС, ролята на общините, училищата и гражданското общество“, който ще бъде официално открит с приветствие от инж. Атанас Стоилов, кмет на община Аксаково и Председател на УС на АБЧО. Специални гости на международния форум са министърът на туризма Илин Димитров и евродепутатите Александър Йорданов и  Емил Радев.

Събитието ще предостави възможност за дебат по актуални и много наболели теми като миграцията, съмнения и тревоги на евроскептичните граждани, солидарността и ролята на местните власти и активното участие на гражданското общество.