Медали завоюва Икономическия университет във Варна на провелата се от 18 до 20 май в Бургас традиционната Национална студентска олимпиада по математика (НСОМ). Домакин на събитието беше СУ "Св. Климент Охридски". НСОМ е най-мащабното математическо състезание за студенти в България и се организира със съдействието на Министерството на образованието и науката.

Тази година в олимпиадата участваха 96 студенти от 14 висши училища в страната, разделени в три групи – "А", "Б" и "В", в зависимост от професионалното направление на специалността.

Икономическият университет – Варна бе представен с отбор от пет състезатели в група "В". В индивидуалното класиране на тази група, в конкуренция с 40 студенти, бяха завоювани два сребърни медала – от Стилияна Костадинова, I курс, специалност Финанси и Калин Енев, I курс, специалност ИКН. Виктория Георгиева от III курс, специалност ПИМ и Тетяна Митриева от II курс, специалност ИиТ спечелиха бронзови медали.

Спечелените индивидуални точки се оказаха достатъчни на нашия отбор, за да заеме трето място в отборното класиране от общо 9 отбора и трето място в класирането по висши училища в група "В".