ИТН – Кюстендил отчете благотворителните инициативи през годината, предаде репортер на "Фокус“. "Това е първата цяла година, през която нашата партия може да каже какво е направила и по-конкретно за община Кюстендил. През цялото време сме се опитвали максимално да бъдем в полза на обществото, което мисля че до голяма степен се получи. Имахме много идеи, но спрямо нашите възможности сме правили каквото можем“, каза общинският координатор на ИТН, Милен Георгиев.

Първата дейност на общинската организация е била на 10 април, когато членове и симпатизанти на партията са засадили 700 броя фиданки – бук и дъб.  Кампанията има и предистория – през есента на 2021 г. те са засадили 200 фиданки, което, според Георгиев е довело до положителен отзвук в обществото. Планирано е ново  засаждане. То ще се случи през пролетта на следващата година, за когато е планувано да се засадят 2000 броя различни дървета.

Сред инициативите на ИТН е тази на 1 юни, когато за детския отдел на Регионалната библиотека са дарени книги. През летните месеци са раздавани бутилки с минерална вода на възрастните хора, които са се редили на опашки за пенсии. За 4 месеца са раздадени около 1 300 бутилки с вода.

На Световния ден на кръводарителя 10 души са дарили доброволно кръв.  На 23 декември организацията е зарила 700 кг тикви на три социални дома в областта.

"Очакваме предсрочни парламентарни избори да има на 12 март. Всичко зависи от ПП и това колко се удължат сроковете. Виновниците в предишния парламент сега ги няма, но пак не им се получават нещата. Иначе се подготвяме и за местните избори, за които вървят разговори за хора, които ще влязат в листите“, заяви Милен Георгиев.

Венцеслав ИЛЧЕВ