100-годишнината на ФК "Етър“ - Велико Търново също става част от форума "Фоайе на книгата с автограф“ в старата столица, предаде кореспондент на "Фокус“. В 10:00 часа ще бъдат представени изложба и документален филм, посветени на футболния празник. Освен това Анатоли Петров и Ангел Ганцаров ще представят своите книги "24 крачки от историята“ и "100 години "Етър“. Всичко това ще се случи в читалнята на РНБ "П. Р. Славейков“ във Велико Търново.

Част от програмата за "Фоайе на книгата“ днес са и среща с Цанко Лалев, който ще представи романа "Домът на пчелите“ и сборника "Български митове и легенди“ пред ученици от СУ "Емилиян Станев“.

В 14:00 часа в библиотеката ще гостуват БИЦ на Нов Български университет и проф. Пламен Дойнов с книгата "Освен терора. Моделиране на новия писател на НРБ (1944-1956)“. В 17:30 часа в НЧ "П. Р. Славейков“ в кв. "Варуша“ ще бъде представена книгата "Звездни реки“ от Кънчо Великов и Светла Йорданова. В 18:00 часа пък ТД "Трапезица 1902“ ще представят книгата "Да хванеш гората“. Мястото е читалнята на търновската библиотека.

Деветото издание на "Фоайе на книгата с автограф" се реализира със съдействието на ВТУ "Св. Св. Кирил и  Методий" и  Асоциация "Българска книга". Литературният форум е организиран от Регионалната библиотека "П.Р.Славейков", с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и под на патронажа на Министерството на културата.