Неправоспособни водачи са установени при полицейски проверки от служители на Второ РУ и РУ – Две могили, съобщиха от Областната дирекция.

Вчера около 23:15 ч. в село Сандрово на ул. Хан Аспарух и ул. Захари Стоянов от полицейски наряд при Второ РУ, извършващ патрулно постова дейност в населеното място, е спрян за проверка лек автомобил с марка "Ауди".

В хода на проверката е изяснено, че колата управлява 23-годишен мъж. Направена справка е показала, че младият мъж е неправоспособен водач. За констатираното нарушение служителите на реда са му съставили акт по чл.150 от ЗДВП.

На 24 март в 22:42 ч. в с. Сваленик дежурен наряд от РУ – Две могили е спрял за проверка мотопед без регистрационна табела, движещ се по ул. Иван Вазов в посока центъра на населеното място.

При полицейските действия е изяснено, че превозното средство управлява местен жител на 38 г., който се е оказал и неправоспособен водач. Справка за мотопеда пък е показала, че не е регистриран по надлежния ред.

За констатираните нарушения на 38-годишния мъж са съставени актове по чл. 140, ал. 1 от ЗДВП  и по чл. 150 от ЗДВП. Във връзка с установеното по случая е образувана и проверка по описа на РУ – Две могили с оглед изясняване на данни за извършено престъпление по чл. 345, ал.2 от НК.