Специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотици в нощни увеселителни заведения се е провела в района на Велико Търново. От Областна дирекция на МВР уточняват за "Фокус“, че в акцията са участвали техни служители, както и представители на НАП, БАБХ и РЗИ.

"Акцията е реализирана под методическото ръководство на сектор "Наркотици“ в главната дирекция. Обхванати са нощни увеселителни заведения на територията на СДВР и областните дирекции в Пловдив, Велико Търново, Благоевград, Бургас, Варна, Стара Загори и Русе. Акцент е поставен върху недопускане на разпространението и употребата на наркотични вещества, райски газ, както и на нерегламентирано присъствие на малолетни и непълнолетни“, обясняват от търновската полиция.

Обходени са 36 обекта, като в четири от тях е установена употреба на райски газ – във Велико Търново, Русе, София и Бургас.

За срок до 24 часа е задържан клиент на един от обектите във Велико Търново, у когото са открити наркотични вещества, установени са 34 случая на нерегламентирано присъствие в нощните заведения на малолетни и непълнолетни – осем в Благоевград и 26 в Пловдив.

В Областните дирекции във Велико Търново, София и Стара Загора са образувани три досъдебни производства, работата по които продължава.